Retningslinjer for informasjonskapsler

Informasjonskapsler og lignende teknologier

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologi på nettstedet vårt for å yte deg best mulig service og optimalisere virksomheten vår på internett. Disse teknologiene gir oss muligheten til å lagre informasjon, og få tilgang til den, på enheten din (som PC, nettbrett eller smarttelefon). Informasjonen som kan overføres av en informasjonskapsel, ved bruk av nettstedet vårt, kan overføres til våre egne servere eller servere som tilhører en tredjepart. Informasjonskapsler og lignende teknologier, som piksler, signaler, lokal lagring og JavaScript (heretter samlet omtalt som «informasjonskapsler») kan plasseres direkte av oss, men også av tredjeparter, for følgende formål:

  • for å gjøre det mulig for oss å huske dine preferanser og for tilsiktet funksjonalitet på nettstedet (helt nødvendige og funksjonelle informasjonskapsler)
  • for å generere generell statistikk og gi oss innsikt i bruken av nettstedet for å optimere det og tjenestene våre (informasjonskapsler knyttet til ytelse)
  • for å gjøre internett mer interessant for deg ved å vise annonser på vårt og andre nettsteder som passer til dine interesser basert på klikke- og surfeatferd (informasjonskapsler knyttet til markedsføring og målretting)
  • for å gjøre det mulig for deg å dele informasjon på nettstedet vårt via ulike sosiale medier (informasjonskapsler for sosiale medier)

Når vil vi be om ditt samtykke?

Noen informasjonskapslene vi bruker, er strengt nødvendige for at nettstedet vårt skal ha den tilsiktede funksjonaliteten. Siden disse er viktige og ikke har noen personvernrelaterte konsekvenser, kan vi bruke disse informasjonskapslene uten å innhente samtykke fra deg på forhånd. For bruk av alle andre typer informasjonskapsler vil vi be om ditt samtykke før vi bruker disse teknologiene.

Informasjonskapsler fra førstepart og tredjeparter

Det er en stor forskjell mellom informasjonskapsler fra førstepart og tredjeparter. Informasjonskapsler fra førstepart plasseres av nettstedet du besøker for øyeblikket. Informasjonskapsler fra tredjeparter blir ikke plassert av oss, men av tredjeparter og fra deres domene. For eksempel: Når du bruker knapper for deling i sosiale medier, kan plattformen du deler innholdet på (f.eks. Facebook) plassere informasjonskapsel fra domenet og bruke informasjonen som samles inn gjennom denne, for sine egne formål. Dette betyr at vi ikke har kontrollen over disse informasjonskapslene fra tredjeparter. Hvis du ikke ønsker å ha informasjonskapsler fra tredjeparter på enheten din, kan du blokkere og fjerne disse via nettleserinnstillingene. Se instruksjonene for nettleseren for mer informasjon. Husk at du slår av informasjonskapsler fra tredjeparter, kan dette påvirke noe av funksjonaliteten på nettstedet vårt.

Hva slags informasjonskapsler bruker vi på nettsiden vår?

Vi og tredjeparter bruker følgende informasjonskapsler, av årsakene som er nevnt ovenfor:

Tabell over informasjonkapsler fra førsteparter
Verktoy/Tjeneste Type Beskrivelse Navn/type av Informasjonskapsel Utloper
Optimizely Ytelse

Disse informasjonskapslene plasseres av oss når vi bruker tjenesten som tilbys av Optimizely. Tjenesten gjør det mulig for oss å teste effektiviteten på ulike versjoner av nettstedet og/eller innhold (A/B-testing). Informasjonskapslene som plasseres, kan registrere surfe- og klikkeatferd og annen aktivitet. En av informasjonskapslene inneholder en unik identifikator for å sikre at samme opplevelse vises for alle subjekter i samme testgruppe. Se Optimizelys personvernerklæring for mer informasjon.
Du kan velge bort disse informasjonskapslene her.

optimizelyPendingLogEvents, optimizelyEndUserId, optimizelySegments, optimizelyBuckets, optimizelyPPID

Fra økt til ti år

Google Analytics Ytelse

Vi bruker Google Analytics, en webanalysetjeneste levert av Google. Google Analytics bruker informasjonskapsler som gjør at vi kan analysere bruken av nettstedet vårt og kompilere rapporter om nettstedsaktiviteter og internettbruk. For dette formålet samler Google-informasjonskapslene inn data om annonsevisninger, nettleserinformasjon, dato, klokkeslett og varighet for besøket oå nettstedet, demografiske data og sidevisninger, men også din anonymiserte IP-adresse, det vil si de at de siste tre sifrene i IP-adressen blir fjernet før den overføres til Google.
Du kan forhindre innsamling og oppbevaring av data fra Google Analytics ved å installere nettlesertillegget som Google tilbyr her.

_ga
_gid
_gat_UA-{uniek nummer}
Fra økt til ti år
Mouseflow Ytelse

Vi bruker Mouseflow som et analyseverktøy som sporer klikk/berøring, musebevegelse, rulling, tastetrykk og andre metadata.  Denne tjenesten hjelper oss med å måle og analysere din atferd på nettet for å forbedre virksomheten vår på nettet, ved å tilpasse surfeopplevelsen din og for analyse- og beregningsformål både på nettstedet vårt og andre medier. 
Se Mouseflows personvernerklæring for mer informasjon.  Du kan velge bort disse informasjonskapslene her.

mf_# Fra økt til ett år
Drupal Viktig

Denne informasjonskapselen brukes til å sjekke om enheten har aktivert JavaScript.

has_js Økt
Tabell over informasjonskapsler fra tredjeparter
Verktoy/Tjeneste Type Beskrivelse
Google/DoubleClick Markedsføring/sporing

Vi bruker Google-tjenesten DoubleClick for markedsføring på internett, for å hjelpe oss med å måle og forbedre effektiviteten av markedsføringskampanjene vår. Se Googles personvernerklæring for mer informasjon. Du kan velge bort disse informasjonskapslene her.

YouTube Sosiale medier

Vi innebygger YouTube-innhold på noen sider på nettstedet vårt. Når du klikker på spilleren, kan YouTube plassere noen informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene brukes primært til å lagre preferansene dine og hjelpe YouTube med å fastsette ønsket båndbredde. Se Googles personvernerklæring for mer informasjon. 

Facebook Sosiale medier

På noen sider har vi aktivert integrering av Facebook Liker-knappen. Når du bruker denne knappen, kan Facebook plassere informasjonskapsler på enheten din. Se Facebooks personvernerklæring for mer informasjon.

Facebook pikselen Sosiale medier Facebook-pikselet sørger for at du ser relevant innhold fra nettmarkedsførere på Facebook. På denne måten kan vi tjene deg enda bedre online. Se Facebooks personvernerklæring for mer informasjon.
Twitter Sosiale medier

På noen sider har vi aktivert integrering av det sosiale mediet Twitter (re-tweet). Når du bruker disse knappene, kan Twitter plassere informasjonskapsler på enheten din. Se Twitters personvernerklæring for mer informasjon. Du kan alltid endre dine personverninnstillinger for Twitter i kontoen din.

Vær oppmerksom på at informasjonen i dette dokumentet endres over tid, avhengig av vår faktiske bruk av informasjonskapsler.

Slik har du kontrollen over informasjonskapslene

Du kan forhindre plassering av informasjonskapsler ved å justere innstillingene i nettleseren din (se nettleserhjelpen for informasjon om hvordan du gjør dette). Vær oppmerksom på at deaktivering av informasjonskapsler vil påvirke funksjonaliteten til dette og mange andre nettsteder du besøker. Deaktivering av informasjonskapsler vil vanligvis føre til deaktivering av noe funksjonalitet og visse funksjoner på dette nettstedet. Det anbefales derfor ikke å deaktivere informasjonskapsler.

Fjerne informasjonskapsler

De fleste informasjonskapsler har en utløpsdato. Dette betyr at de vil utløpe automatisk etter en viss periode og ikke lenger registrere data knyttet til ditt besøk på nettstedet. Et annet alternativ er å fjerne informasjonskapslene manuelt før utløpsdatoen. Se instruksjonene for nettleseren for mer informasjon om hvordan du gjør dette.

Dine rettigheter

Siden bruk av informasjonskapsler (i de fleste tilfeller) medfører behandling av personopplysninger, som din (anonymiserte) IP-adresse eller andre unike identifikatorer, og din klikkeatferd på nettet, må vi informere deg om personvernrettighetene dine. Disse inkluderer for eksempel retten til å trekke tilbake ditt tidligere samtykke til bruk av informasjonskapsler. Hvis du ønsker mer informasjon om rettighetene dine, kan du se vårepersonvernregler.

Kontakt og firmaopplysninger

Hvis du har noen klager på hvordan vi behandler dine personlige opplysninger, er vil vi gjerne hjelpe deg. Hvis du har spørsmål om personvern, kan du kontakte oss via kontaktinformasjonen nedenfor eller via våre kanaler på sosiale medier.

Firmanavn: Royal Boon Edam International B.V.
Adresse: Ambachtstraat 4, Edam, The Netherlands
E-postadresse: info@boonedam.com
Telefon: +31 (0)299 38 08 08
Handelskammeret: 37094070

Databeskyttelsesansvarlig

Navn: Daniëlle G. van Koert – Bakker MSc. CSCP
Stilling: Data Protection Officer (DPO)
Firma: Royal Boon Edam International B.V.