Boon Edam Løfter Karuselldører Opp på et Helt Nytt Nivå

Dubai, De forente arabiske emirater: Da Burj Khalifa åpnet i 2010, ble det satt mange nye rekorder. I tillegg til å være verdens høyeste byggverk har skyskraperen også den høyeste frittstående konstruksjonen, flest etasjer, den høyeste bebodde etasjen og heisen med størst avstand fra bunn til topp. Nylig kunne bygget notere seg for nok en rekord: «At the top – Burj Khalifa Sky» er nå verdens høyeste utendørs utsiktsplattform. Boon Edam kan ta litt av æren for denne siste rekorden siden vi installerte verdens høyeste karuselldør i utgangen til den nye utsiktsplattformen.

På Verdens Tak

De forente arabiske emirater er viden kjent for sine rekordbyggverk, med Burj Khalifa som et av de fremste. Bygget, som åpnet i 2010, har vært verdens høyeste byggverk de fem siste årene og ser ut til å beholde den statusen en stund ennå.  Da det åpnet, lå verdens høyeste utendørs utsiktsplattform i 124. etasje. Til tross for navnet ligger ikke den nye plattformen, «At the top – Burj Khalifa Sky», helt øverst i bygget, men med plassering i 148. etasje av totalt 160+ etasjer er den heller ikke så langt unna. Den nye utendørs utsiktsplattformen gir besøkende som ikke lider av høydeskrekk, en fantastisk utsikt over byen, 555 m under dem. 

Ingeniørkunst

Etter først å ha stått for installasjonen av karuselldører ut til utsiktsplattformen i 124. etasje ble BOON Edam spurt om å lage utgangen til den nye plattformen. Den store høyden gjør at det stilles større krav til dørene her enn i andre bygg. Dørene må tåle vinder på inntil 3000 Pascal (tilsvarende en tornado i kategori F3), eller over 4 ganger så mye som vanlige karuselldører. Til plattformen i 124. etasje var Boon Edam den eneste produsenten som kunne tilfredstille disse kravene. Etter fem år med problemfri bruk av disse første karuselldørene var Boon Edam selvskreven som leverandør også av den nye døren. 

En ny Utfordring

Boon Edam installerte samme type spesialkonstruert Tourniket-karuselldør i 148. etasje som de hadde gjort i 124. etasje. Med det nye prosjektet meldte det seg imidlertid en ny utfordring: Hvordan skulle man få med seg alt av materialer og utstyr fra bakken og opp til 148. etasje? Alt måtte først fraktes med én heis opp til 111. etasje før det ble flyttet over i en annen heis som fraktet det videre opp til 149. etasje. Derfra måtte alt bæres ned til 148. etasje, der døren skulle monteres. 

 

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte

Yvonne Odervång
Marknadskoordinator
T +46 (0)8 753 60 39
E yvonne.odervang@boonedam.se

Kontakt

Boon Edam AS

 

Ta gjerne kontakt med oss med eventuelle spørsmål du måtte ha.